onsdag 26. mars 2014

Mikroplast


Mikroplast

ErDetFarlig - Mikroplast et stort problem 8. N viser det seg at bilkjring er en av de strste kildene til dette.

Ta bilde av det og legg det ut p twitter, facebook, Instagram under. En enkelt tube tannkrem kan inneholde flere hundre tusen kuler med mikroplast, som her er fotografert kraftig forstrret. Rsaken er stadig kende plastforurensing i havet.

Vi fyller havet med mikroplast


Mikroplast - hva er problemet?

Helt fra 2014 har Svanemerket forbudt mikroplast i produkter til hud og hr. Mikroplast - Har du funnet produkter med mikroplast?

10 prosent av dette vil ende opp i havet. Mikroplast brytes ikke ned i naturen, den forurenser havene. Se opp for disse plastkulene - NRK Livsstil - Tips, rd og innsikt 3. Plast brytes ned til sm plastpartikler som kan spises av.

Havforskningsinstituttet - Plankton og mikroplast


Eller vil du anbefale produkter uten mikroplast? Mikroplast kan true trygg sjmat - NIVA - Norsk institutt for.

Det ble i 2012 produsert 288 millioner tonn plast. Havforskningsinstituttet - Plankton og mikroplast Plankton og mikroplast.

Svanemerket forbyr mikroplast

T Vi nsker et nasjonalt forbud mot produksjon og salg av produkter som inneholder MIKROPLAST. I desember i fjor vedtok USA et forbud mot mikroplast i kosmetikk. Det br ikke vre vanskelig enes om at vi m slutte skylle mikroplast rett ut i havet. Bildekk er et strre miljproblem enn vi trodde Mikroplast er bittesm plastpartikler som kan lure seg inn i kroppen p dyr og mennesker.


Dyr i havet dr fordi de spiser eller sitter fast i plastavfall. Jeg har lest om at dyreplankton rett som det er spiser mikroskopiske biter av plast som p ulikt vis har havnet i sjen. Miljpartiet De Grnne vil foresl p Stortinget at Norge flger USA og forbyr kosmetikk med.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.