fredag 7. mars 2014

Radon i hus


Radon i hus

Bare en radonmling kan avslre om en utleiebolig har et radonproblem. Radon trenger lett inn i bygninger sammen med jordluft gjennom sprekker i grunnmur.

Radon är en gas som finns naturligt i luften, marken och vattnet. Enkle tiltak reduserer radon - Huseierne 24. Utendrs vil radonkonsentrasjonen normalt vre lav, og helsefare. Sprsml og svar om radon - NRK Dokumentar 25.

Har du hye radonverdier i huset ditt? - Modum kommune


Radon - snikende, skummel gass

Radongass finner vei inn i hus via sprekker i berggrunnen, grunnvann, byggerstoffer og. Radon og radonmling Norge er et av omrdene i verden med strst forekomst av radon. Radon og kreft - Kreftforeningen Grunnen til at norske hjem kan ha hye niver av radon skyldes berggrunnen, det kalde klimaet vrt og tette hus.

Fakta om radon og radongass Hvorfor finnes radon i hus? Da vi kjpte huset for noen r siden, var vi klar over at det l i et omrde med mye radon, sier mamma Kathrine Holth Schaathun. Ofte er det for drlig utlufting i nyere boliger spesielt de som er bygget de siste 30 rene, i flge Hus Bolig.

Tgärder mot radon - Strlsäkerhetsmyndigheten


Radon i utleieboliger - Statens strlevern 11. Tgärder mot radon - Strlsäkerhetsmyndigheten Om du upptäcker att ditt hus har för höga halter av radon är det viktigt att du fr hjälp med att reda ut orsakerna och att sätta in rätt tgärder. Radon i huset - Lär dig mer om radon i hus Ordet Becquerel ingr i enheten (Bq per m3) som anger radonhalten i ett hus och visar om huset är ett radonhus eller inte.

Radongass ABC - Trygg og Sikker AS 1. Har du hye radonverdier i huset ditt? Information om radon och vad du kan göra - Boverket. Radon i boliger - Naturfag - NDLA Mange blir bekymret nr de leser informasjon om radon i bolighus.

Radon i hus? - Naturhistorisk museum

Opptreden av radon kan vre meget lokal og m derfor mles i det enkelte hus i regioner der en har mistanke om eller kjenner til. Strlevernforskriften stiller krav til radonnivet i utleieboliger. Radongass har liten evne til binde seg til andre kjemiske stoffer og kan derfor lett trenge inn i bygningene sammen.


Her l Alunverket og her har Eiendomsspar. Som aldri har rket og som har bodd i et helt radonfritt hus, til vre 0,41. Radon - snikende, skummel gass - 14. Har foretatt radonmling i huset og verdiene ligger over tiltaksgrensen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.