fredag 20. mars 2015

Radon i drikkevann


Radon i drikkevann

Som flger av en del diskusjoner rundt mengder av radon i kommunen, har. Finnes radon i drikkevannet mitt og er dette farlig?

Statens strlevern anbefaler at radonverdier holdes s lave som mulig i alle boliger, og at tiltak br. Radon Klart Vann Dersom man har radonholdig vann, vil radon ofte frigjres fra vann til inneluften ved for eksempel tapping fra kran og dusjing.

Radon


Radonmling

Radongass og fare for lungekreft ved radon i boliger Helsefarer ved radongass i innemiljet. Statens strlevern tilbyr mling av radon i vann. Radonprver fra rvannskilder i Ringebu kommune 10.

Radon i vann Radon i vann kan vre en rsak til forhyde radonkonsentrasjoner i inneluft. Radonmling Det er byggeier som har ansvar for mle radon og gjennomfre tiltak i barnehage og.

Radon i vann


Radon i vann kan vre en rsak til forhyde radonkonsentrasjoner i inneluft. Tekstoppgave - Om radon i drikkevann Tekstoppgave - Om radon i drikkevann. Anbefalt tiltaksniv for radon i vann i en enkelthusholdning er 500 Bq l.

Et oppslag i VG-nett sier at 200 000 har farlig drikkevann. Grenseverdien for radon i drikkevann er p 500 Bq pr. Radon i drikkevannet kan fjernes ved lufting, lagring eller filtrering av.

Ml radon i din bolig

Mer om radon i vann kan du lese p statens strleverns nettsider. Radonmlinger kan utfres bde i luft, vann og i byggegrunn. Bruk av radonholdig vann kan gi et betydelig bidrag av radon til inneluft. Effecta AS Radonmlinger Vi hjelper deg med radonmlinger i. Anbefalt tiltaksniv for radon i vann i en hus. Prvetakingsutstyr kan man f tilsendt og analysen koster kr.


Radon i vann Drikkevann fra borebrnner kan inneholde radioaktive grunnstoffer som radium og radon. Konsentrasjonen av radon i et rom kan variere. Radon - Vanntest ALcontrol-LabNett For vann fra fjellborete brnnen finnes det alltid en risiko for hye radon- forekomster. En fjellbrnn er et tilnrmet lukket system hvor gassen slippes fri.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.