fredag 27. november 2015

Gjenvinning plast


Gjenvinning plast

Sider - Plastemballasje Nesten alt av emballasje i plast fra husholdningen kan gjenvinnes s lenge det ikke har inneholdt oljeprodukter, brannfarlige eller giftige stoffer. Det m vi gjre i flere hundre r fr vi har spart inn like mye olje som gr med til fly oss. Kt gjenvinning av plast i stfold 13.

Gjenvinning av plast - Feb 11, 2015. Hvert r gr det om lag 132 300 tonn plastemballasje ut p det norske markedet. Plast som ikke egner seg til resirkulering gjenvinnes til ny energi. Artikkelen viser hvor lite olje som spares ved gjenvinning av plast.


Hva gjr vi med fem hundre tusen tonn plast?

Plastemballasje Rundt 80 prosent av det de mottar, sendes videre til plastprodusenter som bruker gjenvunnet plast i sin produksjon. Spar opp til 80 p dine avfallkostnader. Romerike avfallsforedling IKS (ROAF ) Enkelt sagt kan man si at det trengs 2 liter olje for produsere 1 kg plast, s det er meget god ressursutnyttelse gjenvinne plasten til nye produkter som.

Dette betyr at fylket hittil i r har spart. Papp til gjenvinning, plast til gjenvinning, polystyren gjenvinning Pres papp, plast, papir, polystyren i en Mil-tek avfallspresse til gjenvinning og tjen penger p avfallet. Avfallet kan imidlertid medfre miljfare, srlig nr plasten havner i sjen, der den kan pfre blant annet. Fra januar til og med oktober i 2015 har husholdningene i stfold levert totalt 1229,2 tonn plastemballasje fra husholdninger til gjenvinning.

Plastemballasje


I Clas Ohlson hender det vi har litt plast til overs, se hvordan vi bruker det til lage noe nytt. Man sparer energiforbruket tilsvarende to kilo olje ved bruke en kilo gjenvunnet plast.

Hvis alt norsk plastavfall ble gjenvunnet, ville det bare tilsvare rundt 0. Vi sorterer i kjkkenbenken og gjenvinner plasten.


For hver kilo plast som sendes til gjenvinning spares 2 kilo olje, og for hver kilo som. Plastemballasje fra husholdning - Grnt Punkt Norge Gjenvinning. Plastemballasje Trondheim Renholdsverk Plast som ikke er emballasje kastes i restavfall eller leveres p Heggstadmoen. Plast som inneholder miljskadelige kjemikalier som ikke kan fjernes under resirkuleringsprosessen, br ikke brukes p nytt.


Akershus fylke har samlet inn nest mest husholdningsplast til gjenvinning, av alle landets fylker. Med plastemballasje menes plast som er rundt matvarer og andre. Man bruker to kilo olje for produsere en kilo plast.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.